Gaya Hidup, Hiburan

Penampilan Baru Amlyea Azizan Sebelum Dan Selepas Membuat Diet Atkins


 Ramai dikalangan kita terutamanya kaum wanita ingin menurunkan berat badan dan mengimpikan bentuk badan yang ideal tetapi tidak tahu bagaimana hendak melakukannya. Disini kami kongsikan cara bagaimana Amylea Azizan peserta AF Megastar ini menurunkan berat badannya tanpa perlu pergi ke gimnasium.

As promised m gonna share my weight loss journey and what i did to go from 61.5 Kg to 53.0 Kg in 1 month. These are the pictures thru out my journey. Jangan kecam sis bila tgk gambar gemok diam sudah ok! Haha This is my way and what i did for myself, saya tak paksa siapa2 untuk buat, kalau berminat nak cuba, cuba , sebab saya terima banyak sanga permintaan untuk kongsi jadi saya kongsi, kalau ada yang lebih pakar mungkin boleh share gambar anda untuk turun 8kg sebulan baru saya percaya. Saya dah bertahun cuba macam2 tips! Ini saja yang berjaya. Tip penting! MAHU

Sy memang suka gym & badminton tapi sepanjang diet ni saya tak gym langsung!

This is what i did

Hari Diet : from India food expert.

Telor rebus kosong 6 ( 3 biji pagi & 3 biji tengahari)

Green Tea kosong 5 ( 1 uncang 1 mug,
Breakfast/ lunch/ high tea/ dinner & sebelum bedtime atleast sejam sebelum)

Epal 2 biji / apa jenis apple pun boleh ( 1 biji tengahari & 1 biji petang)

Oat kosong 1 / kekacang kosong ( malam )

* kosong tanpa gula/ tanpa sos/tanpa garam/ tanpa perisa*

1 hari lose 1kg with this diet, my first day 1.4kg
You wont feel weak this diet is enough to fuel sufficient energy.

Hari Biasa:

Brown rice separuh genggam

Virgin coconut oil( kalau goreng telor)

Kimchi

Frozen yogurt / greek yogurt

Green tea kosong ( wajib)

Cheat day:

Atkins ( lauk saja apa2, ayam goreng ke apa but no more than 1000 kalori) kebiasaannya saya makan sehari sekali je kalau cheat day sebab dah cukup.

Ice cream ( dark chocolate)
Tapi tetap  air manis!!! NO NO NO walau sikit sila ada air mineral bersama walau ke mana pegi.

Setiap kali i cheat day i will go on diet. And if i think i ate way too much on cheat day i will diet 2 hari.

And then back to hari biasa.

Egg is essential, even hari konsert i consume eggs for breakfast and eggs for high tea.
After u do this u changed ur habit
& akan rasa sgt selesa. No more bloating, no more perut meragam, buncit etc.

Okay good luck! I am still in my journey lg 6Kgs!! Wish me well!



Sumber

قالب وردپرس

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.